17 Dec - Okategoriserade

Filmfest för unga på BioRio 17e december 2014

Filmer, filmare, god stämning med mackor, popcornmaskin och diskussioner om hur det är att göra film och vad och hur historier kan berättas.

BioRio_fasad

Snön föll utanför BioRio vid Hornstull i Stockholm. Inne i salongen, visades film av barn och unga i Stockholm. Där fanns popcorn-maskin, fiskdamm, mackor och dricka till alla. Förutom filmarna själva, var deras klasskompisar, lärare och SVT och Svenska Filminstitutet på plats. Efter varje visning kom filmarna upp på scenen och diskuterade med en panel som bestod av Josef Fares (regissör och spelutvecklare), Torkel Pettersson (skådespelare), Frans Krook (filmare och medarbetetare på Skapa min värld) och Karen Harutyunyan (Roggywood).

BioRio_jury

Haylie – Hengammeh Hassas – modererade och höll i dagen tillsammans med sina fantastiska kollegor och eldsjälar från Fryshuset, alla volontärer och aktiva inom föreningen Imaginarium.

Vinnare Speak Truth To Power – Mod utan gränser

Juryn/panelen hade i fått i uppdrag av Speak Truth To Power – Mod utan gränser att välja ut en film som på bästa sätt gestaltade personligt mod. Filmen Våga Stå Emot av Camilla ter Vehn, Linnea Tjernberg, Greta Hammar, Rebecka Durén och Victoria Beltran från Rudbeckskolan fick ett hedersomnämnande. Vinnare blev Carl Andersson, x och Mustafa Salahuddin med filmen One Love inspirerade av Frank Mugisha som kämpar för homosexuellas rättigheter i Uganda.

filmvinnare_STTP 2014web

BioRio_inside