TEATER

Fredens Hus1

T3_8

 

 

 

 

 

 

Fredens Hus Uppsala                                             Teater Tr3 Stockholm

Se film från föreställningen i Uppsala, Gottsunda centrum och utanför Fredens Hus.

”En tid har gått sen vår föreställning med Speak Truth To Power. Pjäsen började med orden ”Mod börjar med en röst, det är ganska enkelt”. Och för mig gjorde dom orden skillnad. En enorm skillnad som började djupt inom mig, första gången som vi sågs. 

Jag är en ganska blyg person och mitt självförtroende är inte så bra och mitt liv har inte alltid varit så lätt med en pappa som inte har funnits, men när jag fick chansen att använda teater som forum så gav det mig helt nya perspektiv.
För att få oss att förstå att vi måste låta våra röster höras så sprang du vilt omkring och jobbade med din kropp för att uttrycka olika saker. Vi i gruppen skrattade och sen hade vi grymt kul när vi ”undersökte” våra inre krafter. Men i början var vi blyga men jag kommer ihåg känslan när jag faktiskt förstod att jag var viktig och att jag kunde göra skillnad både i mitt och andra människors liv.
Jag är så otroligt tacksam över att ha fått möjligheten att göra det här projektet med STTP, för efter föreställningen så hade jag en helt ny känsla inom mig. Den var djup och stark och jag har aldrig varit så stolt över mig själv i hela mitt liv som när jag hörde applåderna från publiken. Där på scenen så fick jag en känsla av att ingenting är omöjligt.
Tack är ett litet ord, men det är i alla fall nånting!”

Ett brev från en av ungdomarna som deltagit i teaterarbetet.

 

”RÖSTER UR MÖRKRET” – ETT TEATERARBETE OM ATT VÅGA VARA MODIG

Teatermanuset ”Röster ur mörkret” är en pjäs skriven av Ariel Dorfman, som bygger på människorättsaktivisters berättelser. Att arbeta med Röster ur mörkret är ett kreativt sätt att göra något konkret för att belysa mänskliga rättigheter. Det går att använda hela manuset eller valda delar. Komplettera med egna tankar och bilder. Gör en uppläsning på skolan, på den lokala teatern, tillsammans med föreningar och organisationer eller bjud in politiker för diskussion. Säkert finns det elever på skolan som kan bidra med egna historier eller andra aktuella frågor som kan få uppmärksamhet samtidigt.

Vi har en egen teaterpedagog som åker runt i Sverige och jobbar med elever. Föreställningen har satts upp i olika former på många skolor, lokala teatrar och också på Dramaten när projektet lanserades i Sverige 2012.

KONTAKT OSS OM DU VILL SAMARBETA KRING TEATER!

wahlstrom@rfkhumanrights.org

 

 

 

 

Manuset inleds med orden ”Courage begins with one voice” eller ”Mod börjar med en röst”.

Ladda ner manuset

RÖSTER UR MÖRKET

VOICES FROM BEYOND THE DARK